{{countItems()}}

GUTS

Olivia Rodrigo

  • Дата на издаване: 08.09.2023
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Поп
  • Сподели:
  • Сподели:

GUTS e вторият студиен албум на 20-годишната изпълнителка Olivia Rodrigo. Отчасти записан в легендарното студио Electric Lady Studios в Ню Йорк, новата колекция на Olivia оживява най-вече в студиото на Nigro в Лос Анджелис. Въпреки че всяка песен засилва емоционалната откровеност, която винаги е пронизвала разказите ѝ, Rodrigo разкрива изцяло нови измерения на артистичността си.  Водещият сингъл от GUTS е "vampire", който е продуциран от Daniel Nigro (основен творчески партньор на Rodrigo в SOUR) и написан съвместно с него. "vampire" е отклонение от мечтателните текстове на Olivia в предишни хитове като "drivers license".  Докато мелодията набира скорост, Rodrigo разказва за токсичната романтика, която изцежда жизнената ѝ силa като вампир.

"Бях разстроена и отидох сама в студиото, седнах на рояла, и мелодията и текстът просто се изляха от мен - като извънземно преживяване", спомня си Olivia"Песента е за това, че се чувствам объркана и отначало планирах тя да бъде пиано балада. Но когато с Dan започнахме да работим по "vampire", съчетахме текста с тези страхотни барабани и темпото се промени. Сега е песен за разбито сърце, на която можеш да танцуваш."

Носителка на наградите "Най-добър нов изпълнител", "Най-добър поп вокален албум" и "Най-добро поп соло изпълнение" на 64-те награди GRAMMY (от които получи общо седем номинации), Rodrigo представи първия си сингъл "drivers license" през януари 2021 г. Песента веднага дебютира под номер 1 в Billboard Hot 100, като скоро се превърна в първият трак в историята, който достига 80 милиона стрийма за седем дни в Spotify. През май същата година SOUR влиза в Billboard 200 под номер 1, като е обявен за най-дълго задържалия се дебютен албум в топ 10 на класацията през този век - и първият, който прекарва цяла година на върха. Траклист:

1. all-american bitch
2. bad idea right?
3. vampire
4. lacy
5. ballad of a homeschooled girl
6. making the bed
7. logical
8. get him back!
9. love is embarrassing
10. the grudge
11. pretty isn’t pretty
12. teenage dream

Още от Olivia Rodrigo:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +