{{countItems()}}

Класика за деца - Вивалди за деца

Various Artists

  • Дата на издаване: 10.12.2018
  • Компания: Virginia Records
  • Жанр: За деца
  • Сподели:
  • Сподели:

Албумът е част от суперуспешната серия,
предназначена за най-малките - „Класика за деца"

Вирджиния Рекърдс и Sony Classical представят най-новата класическа колекция, предназначена за малките слушатели и техните родители - „Вивалди за деца” - с някои от най-популярните откъси от творбите на гениалния композитор. Колекцията съдържа 21 музикални откъса, разделени тематично в две части – за игра и за почивка. В албума са включени части от творбите на Вивалди – „Четирите годишни времена“, „Щиглецът“, „Буря в морето“ и др.

През последните години все повече се говори за това, как класическата музика влияе върху съвременната поп култура и върху хората като цяло. Доказано е, че нотите и паузите тишина между тях стимулират мозъчните клетки и невроните, които отговарят за детската памет и подобряват бдителността на децата, развитието на логическото мислене и способността за разсъждения. Класическата музика намалява стреса, който родителите неизбежно пренасят у дома от външния динамичен сват, в който живеем. Класическата музика оказва положително влияние и върху творческия потенциал на децата, и прави малчуганите по-уверени в себе си. Техният мозък се активира, когато слушат щастливи, вълнуващи или тъжни ноти. Мозъчните вълни създадени от класическата музика, правят детето положително към заобикалящата среда. Доказано е, че успокояващите ноти повишават нивото на серотонин в мозъка, което прави децата по-щастливи и дори ликуващи.

Вивалди е композирал жива и енергична музика, която е перфектният акомпанимент по време на детските игри. Същевременно композиторът е създал спокойни и релаксиращи творби, идеален фон за моментите на почивка и сън при малчуганите. Албумът „Вивалди за деца“, събрал най-доброто от творчеството на композитора, въвежда децата в прекрасния свят на класиката с повече от 60 минути музика, посветена на времето за игри и почивка.

Компилацията „Вивалди за деца“ е най-новото издание от световнтата музикална серия „Класика за деца“, постигнала до момента феноменален успех по целия свят. Изданията до момента, част от каталога на Вирджиния Рекърдс/Sony Music, са „Моцарт за деца“, „Време за игри“, „Време за сън“ и „Моите приятели животните“. Всички издания от серията „Класика за деца“ са налични и могат да бъдат поръчани също.

Антонио Лучо Вивалди е италиански композитор, виртуозен цигулар, музикален педагог и духовник. Роден е на 4 март 1678 г. във Венеция, Венецианска република и умира на 63-годишна възраст на 28 юли 1741 г. във Виена, Хабсбургска монархия.

Вивалди е смятан за един от най-значимите барокови композитори с голямо влияние в цяла Европа, още докато е жив. Известен е най-вече с множеството си инструментални концерти за цигулка и за различни други инструменти, както и със своите църковни хорови произведения и повече от четиридесет опери. Най-известото произведение от поредицата концерти за цигулка е творбата „Четирите годишни времена“. Макар,че днес Вивалди е най-известен като композитор, той е смятан от съвременниците и за цигулар с изключителна техника.

Още от Various Artists:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +