{{countItems()}}

The Searcher (The Original Soundtrack)

Elvis Presley

  • Дата на издаване: 04.05.2018
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Рок
  • Сподели:
  • Сподели:
Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) включва 18 емблематични хита на Елвис Пресли, емоционални изпълнения и апокрифни алтернативни версии на част от песните му, които са музикалното „сърце“ на близо тричасовия документален филм, посветен на артистичния и житейски път на Краля: от ранните години, повлияни силно от блус и кънтри музиката през огромния му принос към развитието на поп културата до епохалните сесии в „Jungle Room“ в имението в Грейсленд през 1976 година.  Премиерата на документалния филм ще се състои в ефира на HBO на 14-ти април, 2018г. Във филма са включени кадри от личния архив на семейството на Елвис Пресли, които за първи път ще бъдат показани публично. The Searcher  изследва живота и уникалната музикална визия на Елвис в цялата му сложност и многопластовост.

Тройното делукс издание (3CD) включва 37 допълнителни записа на Елвис Пресли плюс специален компактдиск със селекция от оригиналната музика към филма, "Elvis Presley: The Searcher" на Mike McCready (Pearl Jam); изпълнение на Том Пети и групата Heartbreakers на песента "Wooden Heart"; както и музиката, която е вдъхновявала Елвис (включително кънтри класиката „Home Sweet Home" в изпълнение на майка му – Гладис Пресли). Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) се издава и с книга с твърди корици от 40 страници (съдържание: фотографии, възпоменателни бележки от Warren Zanes и директора Thom Zimny).

В анотацията си към албума Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack), режисьорът Thom Zimny пише: "Този саундтрак е в главата ми от години. Идеята не беше да направим просто филм, а да създадем паралелен музикален разказ от цялата колекция звукозаписи. Ето защо саундтракът е наистина неразделна част от същината на филма“.

"Саундтракът не е бест оф колекция, а албум, в който песен след песен се рисува портрета на един артист“ – пише още Warren Zanes в книгата към албума Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack [Deluxe Box Set]) и добавя: "....артист, толкова последователен в своята откровеност, сякаш в постоянното раздаване на сцената той търси да намери липсващото парче от самия себе си. Елвис Пресли създаде изключителен каталог от песни, който се превърна сред основните фундаменти на разнообразието и красотата на съвременната американска музика“.

И както Брус Спрингстийн отбелязва в документалния филм, Елвис Пресли принадлежи към най-специалната категория музиканти в пантеона. „Той е благословен от Господ! Той беше светлина за всички ни, първият, който влезе в битката – без карта и предварително зададена посока. Елвис проправи пътеката и показа какво трябва и не трябва да се прави. Дължим му огромен поклон за това“. – добавя във филма покойният вече Том Пети.

Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) - 2LP

Side A
1. Trouble / Guitar Man
2. My Baby Left Me
3. That's All Right
4. Baby Let's Play House
5. Heartbreak Hotel

Side B
1. Lawdy, Miss Clawdy
2. Hound Dog
3. Crawfish
4. Mona Lisa
5. Milky White Way

Side C
1. Like A Baby
2. Are You Lonesome Tonight?
3. It's Now Or Never
4. Tomorrow Is A Long Time

Още от Elvis Presley:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +