{{countItems()}}

The Mozart Album

Lang Lang

  • Дата на издаване: 22.10.2014
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Kласика
  • Сподели:
  • Сподели:
Sony Classical & Вирджиния Рекърдс представят новия двоен албум на звездата на класическата музика – Ланг Ланг, изцяло посветен на музиката на Волфганг Амадеус Моцарт!  ‘The Mozart album’ е първият проект, който китайският пианист записва с прочутия диригент Николаус Харнонкурт и Виенската филхармония.

Маестро Харнонкурт е един от най-добрите интерпретатори на музиката от 17-ти и 18-ти век, ненадминат майстор в творчеството на Моцарт. „Досега не бях виждал някой да работи с такава страст и автентичност, както маестро Харнонкурт. Начинът, по който те въвежда в музиката е като машина на времето, пренасяте директно в епохата на творбата“ – казва Ланг Ланг. За Николаус Харнонкурт сътрудничеството с китайския пианист е не по-малко вълнуващо. „Рядко се среща музикант, който да е така открит към нови неща, както Ланг Ланг. Артист, който не се бои да преоткрива по различен начин познати неща“. – допълва Харнонкурт.

Първият диск от двойния албум е записан през пролетта на 2014 година в „Златната зала“ на  „Музикферайн“, най-известната концертна зала в Австрия и една от най-популярните в целия свят. В първата част Ланг Ланг и Николаус Харнонкурт заедно с Виенската филхаромния представят два от най-популярните концерти за пиано от Моцарт - K 453 в сол мажор и K491 в до минор.  Вторият диск разкрива Ланг Лан като солист с изпълнение на три сонати за пиано заедно с Rondo alla turca, Allegro във фа мажор и Konzertstück във фа мажор, K 33b. Трите сонати са част от програмата на последното световно турне на Ланг Ланг. Записите са направени през ноември 2013г. по време на серия концерти в Роял Албърт Хол.

Освен двойния албум ‘The Mozart Album’, от каталога на Sony Classical ще излезе и новият DVD и Blu-ray албум “Lang Lang – Live at the Royal Albert Hall”. Албумът представя пълната концертна програма от есента на 2013-та година, включително трите сонати от Моцарт (K 282, K 283, K 310), 4 балади от Шопен, както и записи на всички бис изпълнения на пианиста по време на цялата серия от концерти в Лондон.

Съдържание The Mozart Album:

CD 1
1-3 Piano Concerto No. 24 in C Minor, K 491
4-6 Piano Concerto No. 17 in G Major, K 453

CD 2
1-3 Piano Sonata No. 5 in G Major, K 283
4-6 Piano Sonata No. 4 in E-Flat Major, K 282
7-9 Piano Sonata No. 8 in A Minor, K 310
10 March in c major, K 408/1
11 Piano piece in F Major, K 33b
12 Allegro for Piano in F Major, K 1c

Encore
13 (Rondo) alla Turca. Allegretto (from Piano Sonata No. 11)

Още от Lang Lang:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +